Gode udsigter til stillinger til tandplejere og klinikassistenter i fremtiden – Københavns Universitet

SKT > Meddelelser > Nyheder > Gode udsigter til stil...

24. november 2015

Gode udsigter til stillinger til tandplejere og klinikassistenter i fremtiden

I mange lande er der stor efterspørgsel efter tandplejere. I USA forventer arbejdsministeriet, at der i perioden 2012 til 2022 skabes stillinger til 33% flere tandplejer i forhold til dem som arbejder i faget i dag. Det er en langt større vækst end indenfor de fleste andre erhverv.

I Sverige har en ny analyse fra Sveriges Akademiker ført til at Tandplejer er kommet på lisen over de erhverv, der om fem år vil være blandt dem, hvor det er lettest at finde ansættelse. Vi har ikke tilsvarende aktuelle analyser i Danmark, men mange er af den opfattelse at jobmulighederne for tandplejere i fremtiden også er særdeles gode her hos os.

Mulighederne for ansættelse at tandklinikassistenter er gode i fremtiden. I disse år får tandklinikassistenterne mange nye opgaver på tandklinikkerne. De varetager mange flere opgaver end hidtil, hvorfor efterspørgslen givetvis vil vokse.

Der er også mange erfarne tandklinikassistenter i kommunerne, der står overfor en pensionering. Der er ikke gennemfør analyser af behovet for tandklinikassistenter i de kommende i Danmark, men analysen i USA er at de nye arbejdsopgaver de kommende år vil kræve 25% flere ansættelser af tandklinikassistenter. De nye opgaver er ens i de to lande.