Tandklinikassistent

Tandklinikassistentuddannelsen henvender sig til dem, der vil påtage sig ansvar og trives med samarbejde med andre mennesker. Det kræver overblik, psykologisk skarphed og færdigheder med hænderne. Effektivt samarbejde og god kommunikation udgør også fundamentale elementer.

Som tandklinikassistent udfører du en central funktion på klinikken, hvor der venter mange varierede opgaver. Du bidrager til at skabe en positiv hverdag både for klinikken og patienterne.

Det er afgørende, at du trives i en alsidig hverdag og udviser venlighed, hjælpsomhed og imødekommenhed over for både patienter og kolleger.

Er du serviceorienteret, udadvendt og søger en spændende hverdag, bør du overveje at blive tandklinikassistent. Tandklinikassistenter arbejder både på private klinikker og inden for den kommunale tandpleje.

 

 

 

 

Når patienten sidder i tandlægestolen skal du kunne fornemme, hvornår patienten har brug for en særlig opmærksomhed og måske en beroligende hånd. Samtidig skal du yde tandlægen effektiv assistance ved hele tiden at sørge for, at de rigtige instrumenter og materialer er klar. Det kræver et godt overblik.

 

 

Det er helt afgørende for patientens tryghed og sikkerhed, at klinikkens hygiejne er i top og den opgave bliver du specialuddannet til. Du har en helt særlig opgave og ansvar for at varetage klinikkens hygiejneopgaver, så smitte undgås.

 

Som tandklinikassistent kan du selv behandle patienter. Du kan pudse og fluorbehandle tænder, undervise i tandbørstning og tage røntgenbilleder. 

På uddannelsen træner du de praktiske opgaver på dukker eller I går to elever sammen og øver på hinanden.

Du skal også kunne varetage de administrative funktioner på en tandklinik, som kan være at skrive og holder styr på journaler, skrive regninger, bestille materialer og indkalde patienter til undersøgelse.

 

Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere (SKT) ligger på Panum, hvor der er liv 24 timer i døgnet. Her er mange unge mennesker i et levende miljø og mange studenteraktiviteter.

Du bliver en del af dette spændende miljø sammen med tandplejere, tandlæger og mange andre uddannelsesretninger.

I deler en stor dejlig kantine og om sommeren er de små lukkede gårdhave-miljøer et populært samlingssted. I dette store hus er der mange mulighed for, at sidde sammen i grupper.

Er du også til det mere festlige, kan husets mange opslagstavler og infoskærme oplyse dig om alverdens forskellige studiearrangementer og tilbud.

 

Som elev har du indflydelse på skolens undervisningsmiljø, og på SKT ønsker vi at inddrage eleverne i skolens arbejde med bl.a. elevtrivsel og læringsmiljø. Derfor vil vi løbende invitere jer til at deltage i skolens udviklingsarbejde.